2007
Label: Skuggrock Grammofon - none • Format: CDr Album, Numbered • Country: Sweden • Genre: Rock, Pop • Style: Experimental
Ledarhunden - Underjorden-trilogin - Genom ögon förslutna (CDr, Album)

Ledarhunden ska leda förbi hinder, visa på trappor och kanter med mera och vara lyhörd för förarens olika kommandon även i trängda lägen. Den lär sig kända sträckor, men det krävs också att föraren själv är väl orienterad i sin omgivning och kan styra och kontrollera vägvalet. Både förare och hund har ansvar, vilket ger ett unikt samarbete.

Fakta om ledarhundar. Ledarhundar hjälper personer med grav synnedsättning. Hundarna är tränade för att utföra ett arbete - att leda sin förare. För att få en ledarhund behöver föraren uppfylla några kriterier. Ledarhundarna har lärt sig att leda sin förare genom målmedveten .

Om ledarhunden. Dessa sidor handlar lite om ledarhundar samt om mig och min ledarhund Anton en vit/gul labrador. Ta er tid att titta igenom sidorna och länkar, jag har även en sida på Facebook gå in och gilla den gärna. Jag uppdaterar sidorna kontinuerligt i den mån jag hinner med, men det blir oftare nu än tidigare då programmet.

Ledarhund för personer med synnedsättning. En ledarhund är en specialdresserad hund som har tränats för att hjälpa en person med synnedsättning. Ledarhunden kan leda förbi hinder, visa på trappor och kanter med mera.

Ledarhunden i samhället. Ledarhunden är en speciell typ av tjänstehund, eftersom den hjälper föraren i vardagslivet.


Mondscheinsonate - Orchester Charles Monet - Swinging Classics (Cassette) Chemical Warfare - Slayer - Messe Painted Blood (CDr) Electric Octopus - Far East Ghost - Welcome To Psychedelic Hell (CD, Album)

2 Replies to “Ledarhunden - Underjorden-trilogin - Genom ögon förslutna (CDr, Album)”

  1. Ledarhunden är ett ovärderligt hjälpmedel. Som kompensation för avsaknaden av syn hjälper ledarhunden sin förare genom att förhindra att föraren går in i saker, varnar för hinder och kanter, visar var det finns till exempel övergångsställen, trappor och bänkar.

  2. Ledarhund som leder en blind kvinna. En ledarhund, tidigare ofta kallad blindhund, är en speciell typ av tjänstehund som används för att leda människor med synfel. Ledarhundens uppgift är att på ett säkert sätt leda sin synskadade matte eller husse genom att väja för Estimated Reading Time: 3 mins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *